Fundatia BlueSylvania

BlueSylvania

Inscrie-te in BlueSylvania

Fundaţia „BlueSylvania” este prima organizaţie înfiinţată vreodată în România avînd scopul principal promovarea Blues-ului, atît ca gen muzical dar şi ca spiritualitate.

Perceperea Blues-ului pe aceste meleaguri nu este pe de-a-ntregul corectă, prin urmare spaţiul de desfăşurare a acestui gen este foarte limitat. Misiunea Fundaţiei este lărgirea şi consolidarea permanentă a unui mediu lucrativ pentru muzicieni, promotori şi unul accesibil pentru public.

Există o rejectare permanentă din partea industriei muzicale şi a mass mediei cînd vine vorba de promovarea şi de prezentarea Blues-ului către public. ”BlueSylvania” crede că rădăcina acestei rejectări continue nu izvoreşte din rea voinţă, ci pur şi simplu este vorba de o lipsă de educare şi de lipsa accesului la informaţiile autentice.

Blues-ul este o formă muzicală vie şi în permanentă shimbare. De-a lungul celor 102 de ani de existenţă oficială a influenţat, a definit, s-a contopit şi s-a amestecat cu nemumărate stiluri şi genuri muzicale. Blues-ul este punctul de pornire a tot ce cunoaştem azi ca popular-music. Din Blues se trage ‘cousin Jazz’, ‘nephew Swing’, ‘stepson Rock’n’Roll’, ‘niece Rhythm’n’Blues’, ‘sweetheart Soul’, ‘grandson Hard-Rock’, ‘granddaughter R&B’, ‘great grandson Hip-Hop’… Blues-ul ce se cîntă azi nu mai are prea multă legătură cu povestirile cîntate din Mississippi Delta de la începutul secolului trecut. Şi aşa este normal… dacă admitem faptul că Blues-ul este o parte organică din ”coloana sonoră a vieţii” atunci vom accepta toate ramificările şi înrudirile sale muzicale cu diversele genuri care – culmea – tot din Blues provin. Iată cum se face că după doar un secol de existenţă avem de-a face cu un fenomen global care şi-a cules admiratorii, practicanţii şi suporterii pe toate meridianele cunoscute. Prin asta Blues-ul a trecut limitele unui gen doar muzical şi a pătruns în însăşi textura cotidianului. A devenit o matrice de viaţă…

Pe tot mapamondul funcţionează asociaţii, fundaţii şi cluburi de Blues al căror scop primordial coincide cu misiunea Fundaţiei ”BlueSylvania”. Ne uneşte iubirea şi respectul pentru Blues, cu toţii încercăm să atragem noi adepţi genului. Această muzică se adresează absolut tuturor vîrstelor şi categoriilor sociale. De multe ori sunt întrebat – uneori dintr-un sarcasm ipocrit, de alte ori chiar din interes benefic – dacă este nevoie de vreo pregătire specială pentru a înţelege sau a savura Blues-ul…

Răspunsul este un categoric NU.

Trebuie doar să-ţi deschizi inima şi urechea… restul vine de la sine. Nu e nevoie de abslout nici un fel de efort intelectual să te simţi bine la un concert de Blues sau cînd asculţi discul preferat. Blues-ul are harul să te bine dispună prin sinceritate şi prin mesajul direct cu care te răsfaţă.

Fundaţia ”BlueSylvania” este o organizaţie deschisă tuturor celor care doresc să se alăture eforturilor noastre depuse în scopul promovării Blues-ului.

Bineînţeles vom răspunde cu plăcere oricărei propuneri de eveniment sau acţiune în beneficiul cauzei noastre care vine din partea membrilor noştri.

Vrei să ni te alături? Nimic mai simplu… completeaza acest formular şi vei fi contactat pentru detaliile de înscriere.

Fundaţia ”Bluesylvania” te aşteaptă. Implică-te, exprimă-te! Lasă Blues-ul să te unească cu restul lumii. Nu este nevoie să fii muzician sau specialist, este nevoie doar de deschiderea ta. Te poţi implica în multe feluri. Vino!

United by diversity… Keep the Blues alive!!!

DOILASUTĂ 

Dacă consideri că cei 2% din impozit merită să se întoarcă în bugetul de stat, atunci te rog ignoră acest mesaj.

Dacă în schimb doreşti să te implici în viaţa comunităţii tale, sau vrei să-ţi aduci aportul la îmbogăţirea culturală a celor cu care te identifici, sau pur şi simplu vrei să te foloseşti de această facilitate fiscală, atunci noi te încurajăm să o faci ascultîndu-ţi conştinţa şi acţionînd potrivit convingerilor tale.

Fundaţia ‘BlueSylvania’ acceptă cu onoare şi cu drag orice infuzie de fonduri pentru a-şi putea îndeplini misiunea şi pentru a se putea independentiza cît mai mult de capriciile sistemului cultural/artistic/muzical.

Datele fundaţiei sunt:

Fundaţia ‘BlueSylvania’ cu sediul în Bucureşti, str. Icoanei, nr.87, înregistrată în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor prin Sentinţa Civilă nr: 176 din 29.06.1998, a Tribunalului Bucureşti-Secţia a IV-a Civilă,

Codul Fiscal 10909890 din 26.08.1998

contul IBAN RO32BPOS70003040247ROL01 deschis la BancPost Unirii Bucureşti

Mulţumim anticipat pentru suport şi susţinere.

Fundaţia ‘BlueSylvania’